Prova på Workshop i Lärande Omvärldsanalys
– två till priset av en!

 

Ta chansen att skaffa försprång med Lärande Omvärldsanalys. Det är ett effektivt, användbart och nyskapande koncept med kraftfulla verktyg som stöttar din organisation i det nödvändiga arbetet med att omvärldsanpassa både dagens verksamhet och planerna inför framtiden. 

För vem: grupper och organisationer, idealisk för kick-off, projektgruppsmöte, som inspiration efter semestrarna, vid inledningen av ett utvecklingsarbete eller helt enkelt för alla som vill hänga med i svängarna.

Omfattning: 3 timmar.

Program:

 • Trendkartan – Aktuella trender i omvärlden idag
 • Vad är egentligen omvärldsanalys och hur gör man? -informationsinsamling, systematik och annat
 • Varför lärande omvärldsanalys? – Varför inte bara en vanlig rapport?
  (En rapport är statisk, medan handlingsinriktat lärande har en riktning i förhållande till organisationens visioner och mål). 
 • Trender möter organisation – vad lär vi oss?
  Var, när och hur möter trenderna oss och vår organisation?
  Har vi filter som hindrar oss?
  Hur leder omvärldsbevakningen till handling?
 • Reflektion – och nu då…?
  – Vad betyder detta för oss? 

Hur: workshop i cafésittning där korta föreläsningspass blandas med reflektioner och övningar runt borden. Korta uppföljningar i storgrupp.

Varför: Många jobb och arbetsplatser blir alltmer processinriktade och personalen behöver prioritera sitt arbete utifrån övergripande målsättningar. Då gäller det att kombinera en lärande organisation med omvärldens förändringstryck, så rätt saker blir gjorda!

Vilka två? Bengt Wahlström och Margareta Ivarsson (som själva tycker det är väldigt kul att jobba ihop och därför bjuder på två till priset av en).

Pris: Endast 15 000 SEK exkl moms, dvs. vad vi normalt tar var och en för sig. I priset ingår alla förberedelser och kontakter, arbetsmaterial och dokumentation. Reskostnad 35 SEK/mil och eventuell övernattning tillkommer. 

Lite mer om oss och Lärande Omvärldsanalys
Enklast kan man förklara Lärande Omvärldsanalys som en kombination av teorierna bakom å ena sidan begreppet lärande organisation och å andra sidan omvärldsanalys. Konceptet är ett samarbete mellan Margareta Ivarsson och Bengt Wahlström.  
 
Margareta Ivarsson Margareta LOA
Margareta Ivarsson är framtidsutvecklare, beteendevetare och expert på strategisk processledning i gränssnittet mellan människa och organisation. Hon har en mycket stor erfarenhet av utvecklingsinriktat arbete baserat på processutvärdering och strategisk planering. Hon har en minst sagt gedigen akademisk bakgrund och anlitas ofta som gästföreläsare vid olika högskolor och universitet. Margareta Ivarson har också en mängd olika ledarutvecklings- och processledningsuppdrag med fokus på lärande och utvärdering inom näringsliv och offentlig sektor. 
 
 
BenBengt LOAgt Wahlström
Bengt Wahlström är filosofie licentiat, civilekonom, författare och en av de ledande experterna i Skandinavien inom omvärldsbevakning och framtidsstrategi. Hans olika böcker med framtidsteman har sålt i över 60 000 exemplar, Hans senaste publikation är licentiatavhandlingen ”Organisation omvärldssignaler och innovationsförmåga”, från 2012. Varje år möter Bengt Wahlström tusentals deltagare i diskussioner, seminarier och utbildningsprogram kring olika framtids- och omvärldsfrågor. 
 
Välkomna att kontakta oss!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (gärna mobil)

Ämne
Lärande Omvärldsanalys med Bengt & Margareta

Event. kompletterande information